الهیات و معارف اسلامی

این رشته دارای پنج گرایش علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و  کلام اسلامی ،ادیان و عرفان اسلامی,تاریخ فرهنگ تمدن ملل اسلامی می باشد.
هر دانشجوی رشته ی الهیات و معارف اسلامی باید به زبان و ادبیات عرب مسلط بوده همچنین با زبان انگلیسی آشنا باشد تا بتواند معارف اسلامی را بسط و گسترش داده در این زمینه تبلیغ کند زیرا بسیاری از کتب مذهبی ادیان اسلامی و غیره به زبان عربی و زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی نوشته شده که تسلط بر آن ها اجتناب ناپذیر است.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند منشا خدمات زیر باشند:
 ـ تبلیغ معارف اسلامی در سطح عمومی.
 ـ تدریس در مراکز آموزشی و فرهنگی.
 ـ گسترش و نشر فرهنگ و معارف اسلامی در کشورهای مختلف جهان به عنوان مثال در قالب رایزنی‌های فرهنگی و وزارتخانه‌های ارشاد و خارجه.
 ـ انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه مسائل فرهنگ و معارف اسلامی .
 ـ کارشناسی فقه و مبانی حقوق اسلامی در دستگاه قضایی.

  ادیان و عرفان اسلامی

  این گرایش به تاریخ تحولات  ادیان جوامع مختلف,از ماقبل تاریخ تا عصر حاضر می پردازد و در باره علل گسترش عقاید,فلسفه,آداب و رسوم و اساطیر آن ها گفتگو می کند.
 در گرایش‌ ادیان‌ و عرفان‌ دانشجویان‌ با تاریخ‌ ظهور و گسترش‌ ادیان‌ زنده‌ (ادیانی‌ که‌ هنوز پیروان‌ بسیاری‌ دارند) آشنا می‌شوند و سه‌ بخش‌ اساسی‌ احکام‌ و آداب‌، عقاید و اخلاق‌ را در هر دینی‌ مطالعه‌ می‌کنند. البته‌ در این‌ مطالعه‌ شخص‌ پژوهشگر در صدد اثبات‌ حقانیت‌ یا بطلان‌ دین‌ خاصی‌ نیست‌ بلکه‌ در صدد شناسایی‌ و درک‌ مواضع‌ مشترک‌ می‌باشد. ادیان‌ زنده‌ای‌ که‌ دانشجویان‌ مطالعه‌ می‌کنند، براساس‌ خاستگاه‌ آنها به‌ سه‌ گروه‌ زیر تقسیم‌ می‌شود:
 الف‌) ادیان‌ خاورمیانه‌ که‌ شامل‌ ادیان‌ سامی‌؛ یعنی‌ یهودیت‌، مسیحیت‌ و اسلام‌ می‌شود که‌ پیامبران‌ آنها نسلشان‌ به‌ حضرت‌ ابراهیم‌ می‌رسد و دین‌ زرتشت‌ که‌ خاستگاه‌ آن‌ ایران‌ است‌.
 ب‌) ادیان‌ خاور دور که‌ ادیان‌ کشورهای‌ چین‌ و ژاپن‌ است‌ و شامل‌ "کنفوسیوس‌"، "تائو" و "شین‌تو" می‌گردد.
 ج‌) ادیان‌ شبه‌ جزیره‌ هند که‌ عبارتند از:
 هندو، بودا و جین‌. همچنین‌ دانشجویان‌ این‌ گرایش‌ عرفان‌ را به‌ عنوان‌ یکی‌ از مباحث‌ مقایسه‌ای‌ در ادیان‌ مطالعه‌ می‌کنند و با ادبیات‌ عرفانی‌ اسلام‌ آشنا می‌شوند.