معرفی الکترونیک

الکترونیک علمی است که به بررسی حرکت الکترون در خلاء در مواد رسانا و یا نیمه رسانا و اثرات و کاربردهای آن می‌پردازد. با توجه به این تعریف، مهندس الکترونیک در زمینه ساخت قطعات الکترونیک و کاربرد آن در مدارها، فعالیت می‌کند. البته متاسفانه به علت عدم توانایی رقابت در بازار با برند های مشهور موجود، در ایران درسطح وسیع، تولید قطعات الکترونیکی صورت نمی‌گیرد.

به طور کلی فارغ التحصیلان رشته کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش الکترونیک توانایی طراحی و ساخت انواع مدارهای مجتمع، میکروپروسسورها، مدارهای الکترونیکی مورد نیاز در صنایع مختلف و دیگر توانایی‌های لازم در صنایع الکترونیکی را دارا هستند.

رشته کارشناسی ارشد الکترونیک شامل گرایشهای مدارهای مجتمع الکترونیک - سیستمهای الکترونیک دیجیتال - افزاره های میکرونانو الکترونیک می‌باشد.


بازار کار

فارغ التحصیلان رشته کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش الکترونیگ می‌توانند در وزارت صنایع، کارخانجات تابع آن، مراکز تحقیقات نظامی، صنایع هواپیمایی و دیگر مراکز مرتبط جذب بازار کار شوند.


تعریف

گرایش الکترونیک به دو زیربخش عمده تقسیم می شود. بخش اول میکروالکترونیک است که شامل علم مواد، فیزیک الکترونیک، طراحی و ساخت قطعات از ساده ترین تا پیچیده ترین آنها است و بخش دوم نیز مدار و سیستم نامیده می شود و هدف آن طراحی و ساخت سیستمها و تجهیزات الکترونیکی با استفاده از قطعات ساخته شده توسط متخصصان میکروالکترونیک می باشد.برای مثال یک سیستم گیرنده رادیو نمونه ای از کنار هم قرار دادن قطعات مختلف الکترونیکی برای دریافت موج ارسال شده از سوی فرستنده به گیرنده است؛ یعنی یک سیستم فرستنده و گیرنده برای کار، هم به قطعات الکترونیکی و هم به سیستمهای متشکل از قطعات الکترونیکی نیاز دارد. و این شامل بسیاری از دستگاه های الکتریکی از جمله سیستم پمپ مصنوعی تأمین کننده ضربان قلب، سیستم رله و حفاظت در یک نیروگاه برق و یا سیستم هدایت اتوماتیک یک هواپیما می شود.