الهیات و معارف اسلامی
این رشته دارای پنج گرایش علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی ،ادیان و عرفان اسلامی,تاریخ فرهنگ تمدن ملل اسلامی می باشد.
هر دانشجوی رشته ی الهیات و معارف اسلامی باید به زبان و ادبیات عرب مسلط بوده همچنین با زبان انگلیسی آشنا باشد تا بتواند معارف اسلامی را بسط و گسترش داده در این زمینه تبلیغ کند زیرا بسیاری از کتب مذهبی ادیان اسلامی و غیره به زبان عربی و زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی نوشته شده که تسلط بر آن ها اجتناب ناپذیر است.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند منشا خدمات زیر باشند:
ـ تبلیغ معارف اسلامی در سطح عمومی.
ـ تدریس در مراکز آموزشی و فرهنگی.
ـ گسترش و نشر فرهنگ و معارف اسلامی در کشورهای مختلف جهان به عنوان مثال در قالب رایزنیهای فرهنگی و وزارتخانههای ارشاد و خارجه.
ـ انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه مسائل فرهنگ و معارف اسلامی .
ـ کارشناسی فقه و مبانی حقوق اسلامی در دستگاه قضایی.
تاریخ فرهنگ تمدن اسلامی
گرایش تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی، دانشجویان را با تاریخ و جغرافیای ممالک اسلامی آشنا میکند؛ یعنی دانشجویان با فرهنگ، عادات و رسوم مسلمانهای نقاط مختلف جهان از جمله مسلمانهای آسیای جنوب شرقی، شمال آفریقا، اروپا و آمریکا آشنا میشوند. همچنین با تاریخ اسلام از زمان ظهور پیامبر اکرم تا زمان حال، تاریخ تشکیلات اسلامی (آشنایی با نظام و تشکیلات دولتهای مسلمان اعم از نظام مالی، نظام اداری، تشکیلات سیاسی و ...) تاریخ علوم (علوم عقلی و نقلی که از اسلام زاده شده است) تاریخ ناحیهای، تاریخ سال شمار، مآخذ شناسی تاریخی (شناخت منابع و مآخذ تاریخی)، تاریخ نگاری (آشنایی با شیوههای تاریخ نگاری در اسلام و انواع تاریخنگاری اعم از وقایع نامه، معاجم الرجال، طبقات، احوال بلاد، احوال امم و ...) تاریخ هنر معماری اسلامی و تاریخ آموزش و پرورش اسلامی آشنا میگردند.
علاقه مندان این گرایش باید از توان و دانش مناسبی در زمینه های زبان و ادبیات عرب برخوردار باشند و نیز قدرت تجزیه و تحلیل و استدلال و دقت کافی در مسایل فکری و اعتقادی را داشته باشند.