مهندسی پلیمر کارشناسی

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

مهندسی پلیمر

مقدمه:
هرکجا هستید باید بدانید که یکی از فرآورده های صنعت پلیمر در اطراف شما است. چرا که این صنعت در ساخت رنگ درها و دیوارهای خانه ها و پوشاک، پوشش کابل ها و سیم ها و هرآنچه که از لاستیک یا پلاستیک ساخته شده است، نقش کلیدی دارد. پلیمرها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم میشوند. پلیمرهای طبیعی موادی مانند ترکیب های سلولزی، چوب، کاغذ و پشم هستند و از مواد نفتی نیز می توان مواد پلیمری مصنوعی را ساخت. مهندسی پلیمر دارای دو گرایش اصلی صنایع پلیمر و تکنولوژی و علوم رنگ است.
 مشاغلی که دانشجویان این مجموعه پس از پایان دوره می توانند احراز نمایند عبارت است از مهندسی اجراء در کارخانجات تهیه مواد واسطه کارخانجات تهیه مواد رنگرزی و مواد رنگی کارخانجات رنگ کردن و چاپ و تکمیل و منسوجات، جیر و چرم و پوست، مواد غذایی و بهداشتی، پلاستیک، الیاف مصنوعی، کاشی و سرامیک، پوشش سطوح و غیره.

نقش و توانایی:
دوره کارشناسی طراحی و مهندسی پلیمر بمنظور احراز توانایی های زیر برنامه ریزی شده است:
1-    وقوف کامل به استانداردها و کدهای طراحی و مهندسی در صنایع پلیمر بخصوص ضوابط طراحی و مهندسی واحد های پلیمر در ایران.
2-    وقوف کامل به مشخصات فنی وسائل و ماشین آلات مصرفی در صنایع پلیمر.
3-    آشنایی با قیمت وسائل و ماشین آلات مصرفی در صنایع پلیمر.
4-    آشنایی با قیمت مواد اولیه و فرآورده های پلیمر.
5-    وقوف کامل به اصول اقتصادی طراحی واحد های پلیمر.
6-    وقوف کامل به اصول طراحی و مهندسی مجتمع های پلیمر در ایران و چگونگی ارتباط واحد های تولیدی با یکدیگر و ارتباط همهُ آنها با واحد های آب و برق و بخار.
7-    وقوف کامل به فرآیندهای مختلف پلیمر و توانایی مقایسه پاتنت های مختلف که برای یک فرآیند به ثبت رسیده است.
8-    وقوف کامل به طراحی و مهندسی ریز وسائل مصرفی در صنایع پلیمر مانند:  برجها،مخازن،مبدلها،کوره ها،راکتورها،لوله ها و ملحقات آنها.
9-    وقوف کامل به کاربرد وسائل کنترل و ماشین های دوار در واحدهای صنایع پلیمر و آشنایی با اصول طراحی و مهندسی آنها.
10-    وقوف کامل به اصول تهیه و تدوین فرمهای سفارشات برای تامین کلیه وسائل و ادوات صنایع پلیمر بخصوص وسائل کنترل و ماشین های دوار.
11-    توانایی برنامه ریزی برای طراحی و مهندسی.
12-    وقوف کامل و تسلط کافی برای محاسبات بیلان مواد و انرژی.
13-    وقوف کامل به مسائل ایمنی و حفاظتی که در زمان طراحی های واحدهای مختلف باید در نظر گرفته شود.
14-    وقوف کامل به آلیاژهای فلزی و پلیمری که باید از آنها در ساخت لوله ها، وسائل، ماشین آلات، لوازم کنترل، برجها، مخازن و راکتورها بکار گرفته شود.
15-    وقوف کامل به مصرف انرژی در واحد های مختلف پلیمر و راههای صرفه جویی و بهینه سازی.

مهندسی پلیمر- صنایع پلیمر

 هدف رشته مهندسی صنایع پلیمر تولید کلیه محصولات پلیمری از قبیل لاستیک، پلاستیک، الاستومر، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. پلیمرها کاربرد پزشکی نیز دارند. مثلاً دندان مصنوعی و لنزهای چشمی همه از مواد پلیمری ساخته میشوند. در کل میتوان گفت که مهندسی صنایع پلیمر شناخت، طراحی، فرمولاسیون، آنالیز و بررسی خواص فیزیکی و مکانیکی سه ماده عمده لاستیک، پلاستیک و کامپوزیت است.

مهندسی پلیمر- تکنولوژی علوم رنگ

امروزه 4 الی 5% از در آمد ناخالص دولتها صرف خوردگی فلزات می شود. البته در ایران هنوز آماری در این مورد ارائه نشده است، اما "کمیته تحقیقات رنگ و خوردگی" که زیر نظر "شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران" دایر شده است، معتقد است که از دیر باز یکی از معضلات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، مشکلات ناشی از خوردگی مخازن و لوله ها بوده است.بدون شک پاسخگوی این مشکل متخصصان رشته تکنولوژی و علوم رنگ هستند زیرا یک بخش مهم از دروس این رشته در مورد پوشش دهی (یکی از راههای مبارزه با خوردگی) است. در کل دروس گرایش در دوره کارشناسی به دو بخش تقسیم می شود. یک بخش در مورد سنتز مواد رنگ زا است که کاربرد آن در صنعت نساجی، چاپ و چرم سازی است و بخش دوم پوشش دهی است که روی سطوح فلزی یا غیرفلزی مانند پلیمرها، چوب یا بتن استفاده می گردد.